Juhannus viikolla torstain ja keskiviikon välisenä yönä Iiska 3v.alko oksentaan hirveesti.Tuli ruokaa ja kuvan esine muovipussissa.

Sehän paljastui sitten kahvilusikaksi muovipussissa.Olo ei  kuitenkaan alkanut parantua joten pe.aamuna (juhannusaatto:)vein Ikua paikalliselle.Annettiin nestettä koska vähän kuiva sekä ultrattiin vatsa .siellä näkyi lähes 4cm.n tukos suolessa.Olisiko kahvikuppi?
Parafiinia annettiin sekä antibiootit ja kipulääke.Kotona sitten jatkettiin tätä parafiini 1ml/kg 8h välein/vesi/lääke linjaa .Kuljin koko pyhän ajan koiran perässä ,lauantaina jopa tulikin parafiinilla kuorrutettua kakkia mutta ei esinettä.
Su .kun iku alko käveleen vähän arasti soitin Tampereelle Tuhatjalkaan joka ainut alueella päivystävä leikkaava klinikka ja saimme sinne ajan klo16.
Maikin kanssa matkasimme sinne ,ajaen aikaa meni lähes 2h ruuhkassa.Siellä lääkäri sanoi että parafiinia olisi pitänyt antaa litroja että esine olisi tullut sillä pois, ei millejä,mikä itseä harmitti sitten suunnattomasti.
Siellä sisäänkirjautumisen jälkeen alkoi odottelu joka päättyi klo 24.siihen että koira laitettiin tippaan ja toimenpiteen piti kuvauksen jälkeen alkaa.Lähdimme Apsille kahville mutta kauaa ei saatu olla kun elli soittaa että Ikua ei voi nukuttaa vaan heti kun laitetaan maskiin koira lakkaa itse hengittämästä.On jo kaksi kertaa elvytetty...
Kysyn että mitäs nyt tehdään...lääkäri ei tiedä:)!.Maikki esittää että onhan Suomessa nyt laitteita minne koira voidaan viedä jossa tätä hengitystä voi avustaa...ei tiedä tohtori...
Päivällä olimme istuessamme kuulleet että PetVet Hattulassa otti vakavammin loukkaantuneita Tuhatjalan jonosta hoitoon joten laitoimme ellin soittaan sinne.
Siellä päivystävä elli ei taas osannut käyttää tätä ko.laitetta eli ventilaattoria:(
Päädyttiin siihen että Iku (oli herätetty)jää lämpöpatjoille tippaan Tampereelle .Klo oli 2 yöllä.
Me matkattiin karviaan kun Maikin piti aamulla olla työmaalla .Ehdin olla kotona 2h kun hain siskon ajaan autoa ja taas lähdimme Ikua hakeen.Siellä se kökki ilman kanyyliä(repiny irti) ja pissat alla häkissä
Oli tosi iloinen tavatessamme.Jahtasi puluja jo kadulla eikä ollut lainkaan kipeän oloinen.
Menimme sitten VetHaussiin päivystyksenä mutta sielläkin kirurgilla niin paljon jo varattuja potilaita että leikkaus alkoi klo 14.
Veriarvot olivat hyvät ja nesteytys onnistui.Kävimme välillä sitä paijaamassa ja pitämässä sylissä kun eivät antaneet sitä meidän mukaan vaikka pyysin :)
Sitten alkoi jäännittäminen,oliko suoli mennyt kuolioon kun oli niin kauan ollut tukossa ,kuinka nukuttaminen onnistuu  ja onnistuihan se.
Suoleen tehtiin 10cm.n viilto ja täyskumminen lelun pala poistettiin,ilman että suoli olisi ollut kuoliossa.
13 hakastikkiä vielä vatsaan ja kotimatka alkoi klo 19.lääkkeiden ja ohjeiden kera.Kysyin tuosta parafiiniannostuksesta ja se oli tuon 1ml/kg.Ketä tässä uskoo...
Nyt on sitten suihkutettu ,otettu kipulääkettä,antibioottia ja suolen peristaltiikkaa lisäävä ainetta sekä pepcidiä
Iku leikkii jo pallollaan sekä juo ja syö erikoisruokaansa mielellään.Käynyt on ulostamassa joten suoli toimii ,toivotaan että jatkossakin.Pientä ulkoilua harjoitellaan,rappusien nousu vielä aristaa vähän.
Eiköhän se tästä.Sisukas taistelijamme ...