Tämänpäiväinen jälkiharjoittelu meni kohtalaisen mukavasti, maksanpalat teki kauppansa mutta jos makauksella ei niitä ollut,niihin oli turha pyssätä...

Keväällä Kihniön jälkikokeessa sattui meille todella erikoinen tapaus kun lähdimme jäljelle,opas,tuomari ja minä+ jamilla narussa.

Vieraan koiran haukunta alko lähestyä meitä ja vilkuilin jo taakseni koska näkyy ja ajattelin nappaavani oman koiran syliin jos tulee meidän luo...kuului laukaus ja sitten ihan hiljaista.

Kysyin tuomarilta mahtoko joku ampua sen koiran ...tultiin kolmannella osuudella ojalle josta Jamilla ei millään meinannu päästä lähteen eteenpäin,narukin irtosi siinä hässäkässä mutta sain onneksi Jamillan kiinni.

Jatkettiin väkinäisesti eteenpäin kunnes tuli katko,Jamilla hosasi sen meneen läpi ja heti sen jälkeen taas ojalle...ohjattiin koira taas jäljelle ja kaatokin löytyi.

Kun tultiin tielle siellä olikin jo metsämiehiä jotka kyselivät nähtiinkö hirvi,koira tai ampuja...oli tullut haavakkohirvi meidän jäljen sisälle sitä ojaa pitkin ,mistä ei meinattu päästä jatkaankaan ja ammuttu sinne hetkeen matkaan.

Eipä ihme että oli vaikeutta edetä.Tuloksena VOI 3 23p.Sanoin kyllä tuomarille että koira ansaitsisi täydet pisteet...sehän teki juuri niinkuin olisi kuulunutkin...

Tässä koeselostus:

Innokkaasti liikkeelle,sopivavauhtista ja melko jälkitarkkaa,hieman aaltoilevasti etenevää työskentelyä.Aika ajoin pysähtelee tarkastamaan jäljellä olevia riistanjälkiä ja jätöksiä,jatkaen kuitenkin itsenäisesti.Ensimmäinen kulma jäljen mukaan ,toisella pieni tarkastus ulkokautta.Makauksista ylittä kaksi ja osoittaa kaksi pysähtymättä .Noin 80m.enneen katkokulmaa poistuu erittäin määrätietoisesti jäljen sivuun jalähtee tutkimaan kuivaa ojan pohjaa .Runsailla ohjaajan kehoituksilla palaa takaisin ,mutta jatkaa toiselle puolen jäljen yli ja palautetaan jäljelle.

Jatkaa työskentelyä toisaikaisen tuntuisena,selvittää katkokulman hieman sekavalla ja tehottomalla ympyröinnillä poistuakseen melko pian taas aikaisemman hukan aiheuttaneen ojan suuntaan.Toinen hukka.

Tämän jälkeen ryhdistäytyyy ja jatkaa jälkitarkasti kaadolle ,jonka osoittaa hyvin.Ryhmän tullessa tielle koiran työskentelyn  täydellisesti sekottaneiden hukkien todennäköiseksi syyksi paljastuu ajossa ollut kolarihirvi ,joka oli tullut jäljeltä päin jäljestyksen aikana ja kaadettu lähimaastossa.