Jäimme Kajaaniin vielä poikien kanssa yhdeksiksi päivää kokeen jälkeen,ostettiin vieraslupa kaikille että saatiin kokeilla myös metsästystä siellä.

Vettä oli satanut yöllä joten kosteutta oli aamulla kun laskin Jamillan rapuilta irti.

Sehän pinkasi heti matkaan ja pojat lähti Aatun kanssa passiin.Itse en ottanut tussaria mukaan kun auto oli niin täynnä muuta tavaraa että siitä piti luopua.

Kävelin rantaa pitkin kun kuulin että ajo alkoi,muutamia herättely haukkusarjoja aikaisemmin. Jänis oli pieni ja teki melkoisia eksytysyrityksiä ja ajo ei ollutkaan mitään yhtä laulua.Manasin jo tuota rääppöön ajoa ja olin aikeissa ehdottaa josko vaihdetaan paikkaa kun ajo kaarsi mua kohden.Ensin tuli jänis 10mtrin päähän teki äkkivinkkelin ja istahti muutamaan metriin.Mikä paikka olis ollu ampua....

Siitä ajo jatkui ja meni pojille passiin ,saatiin jänis kumoon .Päätettiin ampua se vaikka olikin pieni Jamillalle palkinnoksi la.ajosta ja tästä toisesta.Oli se polleeta..

Iltapäivällä Jamillan silmäluomet alko turvota niin että siristeli pienistä raoista.Haudoin niitä kylmällä vedellä,niissä kuin pieniä rakkuloita,päättelin että joku kasvi aiheutti ehkä nokkonen kun roskia silmässä ei ollut.

Iltasella kun palattiin Karvian kotikulmille kävimme kaikkien koirien kanssa mökillä vielä juoksemassa,Jamilla ui ja silmät oli sen jälkeen paljon paremmat.

Kasvattini Otto laitettiin tien toiselle puolen ja sillä ylösotto kesti vähän kauemman,jäniskantaa sieltä verottanut "tutkittu haimatulehdus" joten arveltiinkin ettei ihan pian saa elukkaa ylös.

Kun muutama haukahdus kuului Aatu käski muiden olla varuillaan ja niinhän se ajo siitä koreesti lähti.Muutama hiljainen hetki tuli Oton peratessa hukkia.Taas jänö tuli pojille ja päästiin ampumaan.Tämä olikin jo aikuinen tapaus..

Eli ei mikään tyhjä reissu millään muotoa...