Meillä päin se susi lauma sai aikaan sellaisen pienen paniikin etten uskaltanut viikkoon koiria päästää metsässä irti.Vielä karttelin mökin maastoa ,jo vähän senkin vuoksi että siellä olevat suuret altaat ja ojat ovat nyt heikoissa jäissä ja pelkään niitä.

Päästin koirat sitten täällä kylän lähettyvillä irti.Jamilla nosti heti kuononsa ja otti ilmalla vainun jostain,sinne se painu kuin tuulispää ja pian alkoi herättely...Aprilli ei lähtenyt mukaan joten Jamillakin palasi pian takaisin.Aprilli puursi toisessa suunnassa ja kun sieltä herättely alkoi tiesin että se on sitten menoa...sinne ryykäsi Jamillakin ja pian ne etääntyivät kuulumattomiin.Gps.llä seurasin niiden menoa toiseen kylään ja läksin tallusteleen autolle toisten kanssa tarkoituksena siirtyä kuulolle.

Silloinpa Ruttu-poika nosti ajon ja Lilli-muorin kanssa lähtivät ,niin että kangas tömisi.Lillin kimeä haukkua ja Rutun tiheä louskutus etääntyi myös minusta ja lähdin jälkiä lumelta katsoon.Ensin ajattelin että onpa se Ruttu nyt tyhmä kun takajälkeen päästelee noin innokkaasti,oli selvät peurapukin jäljet niin päin.Vähän aikaa jälkiä seurailin ja erottuihan sieltä toisinkin päin meno jälki,saman eläimen.

Ei auttanut kuin soittaa pojalle että katsoo gps-sstään missä naiset menee ja yrittää päästä eteen ennenkuin isommalle tielle menevät.Itse en voinut poistua siltä alueelta kun toisenparin  ajo kuului vielä.Siihen samaan piston päähän tuli sitten autokin ja kettumiehet kertoivat ketun tulleen alueelle.

Ajattelin ettei tässä auta kun odotella,Lilli on kuitenkin jo sen verran iällä (12v.) ja kuulo +näkö on heikentyneet.

Tomi toi naiset kun oli saanut ajosta tieltä kiinni,Aprilli oli ollut 100mtr jäljessä,sen verran vauhdikkaampi ajuri Jamilla on.Niillä oli edessään peura kahden vasan kanssa.Vein sen parin kotiin ja tulin takasi niin Ruttu tuli tiellä vastaan..

Lilliä ei missään.Ajelin autolla aluetta ristiin rastiin ,vähän jo olin huolissanikin.Silloin kettumies tulee autolla mun luo ,nousin autosta tervehtien ,juteltiinkin siinä koirista.Kun sanoin että jatkan muorin etsimistä niin hän käski katsoa auton takapenkille.

Siellä muori istui kuin tatti tyytyväisen näköisenä,mitä sitä enää juosta jolokottelee kun autollakin viedään.Hyvä reissu oli ja keli mitä mahtavin.