Olimme saaneet kutsun Tiinan kanssa Kihniölle jahtiin..mulla oli mukana Jamilla ja Tiinalla kk.mäyris Nelli.Rolex karkkari omistajineen oli myös mukana sekä muutamia paikallisia metsästäjiä.

Kokoonnuimme heidän majallaan ja suunnittelimme miten edetään.

Laitoin Jamillan ensin matkaan,kävelin sen mukana aluksi että se tajusi mitä haetaan,ihan tuoreita jälkiä ei ollut mutta nopeasti se kuitenkin sai rusakon matkaan,lyhyestä ajosta Irma ampua töräytti rusakon ja huutelin vhf.ään ettei menisi ottaan saalista Jamillalta kun olin kuitenkin tulossa tielle.

Kun saavuin tielle Irma piti rusakkoo korvista ja Jamilla roikku takapuoles kiinni,rusakon meinaan.

Otin Jamillan pois ja Irma sano että siitä läheltä meni toinen rusakko tien toiselle puolen...saattelin Jamillan taas matkaan mikä olikin vähän hankalaa kun sillä karvoja suu täynnä.Ajo alkoi siitä paikasta edeten isolle ojalle,siellä rusakko teki niin hyvän eksytyksen että Jamilla ei heti löytänytkään uutta jälkeä.Lähdin sinne katsomaan ja kävelin Jamillan tallaamat polut läpi ja huomasin todella pitkän loikan ison ojan yli.

Viisasin koiralle merkiksi kädellä ja siitä ajo jatkui.Vauhti olikin sitten jo sitä luokkaa etten perässä pysynyt,rusakko tuli tielle ,koira perässä ja passit ei tohtinu ampua.Menivät pätkän tietä ja metsään .Tultuani tielle kuulin ajon jatkuvan ...sitten tuli taas hukka ja sanoinkin puhelimeen että nyt saa toinen koira jatkaa.

Jamilla tulikin kohta Irman luo etsimään sitä ammuttua jänistä ja komensi haukkumalla:)Kytkin koiran ja vein lämpimään autoon häkkiin,siellä kuumavesipullot odottivat vällyjen alla.

Laitettiin sitten Nelli matkaan tieltä ja se antoikin enemmän ääntä jäljellä ...löysi tuoreenkin jäljen ja sai elukan matkaan kunnes tipahti luomaan jää komanteeseen,Tiina oli onneksi niin lähellä että sai koiran heti pois kastellen vaan omat jalkansa.

Päätettiin keskeyttää ajo siihen ja lähdimme majalle paistamaan makkaraa,lunta sataa tiuhkutti koko ajan ja tuuli melkoisesti.

Rolexilla käytiin katsastamassa sitten se luoman varsi mutta jäljet oli peittynyt jo niin pahoin ettei mitään saaneet liikkeelle.Vaihdettiin vielä paikkaa mutta lumentulo oli jo senlaatuista ettei sieltä koiralla ollut mahdollisuuksia saada mitään ylös,niinpä palattiin majalle vielä kuvaamaan koiria ja kaffittelemaan.

Mukava reissu ja saalistakin saatiin.Hirveän huonot sateliitti yhteydet sillä kohtia,yhden ainoan paikannuksen sain koko aikana koirasta gps.llä ,mutta kuultiin onneksi missä koira meni .