Viimeviikolla saimme vieraaksemme Timon ja Tepon..etelän "metsämiehet".

He aloittivat linnustuksella ke.aamuna,saaliina muutamia siivekkäitä.

Torstaina sitten jatkettiin ,minäkin seisoin innolla odottamassa teerien laskeutumista pellolle.Myöhemmin suuntasimme kaurisjahtiin karkkari-Nellillä.

Ajoa saatiin kuulla kun jäniksen jäljet löytyivätkin ennen kauriita.Illalla riippui majatalon verannalla sitten jo jäniskin:),Sää oli hieno,aurinkoinen,paistoimme makkaraa ja kahvittelimme.Vieraamme lähtivät vielä katsomaan lintuja kun me muut suuntasimme vaihteeksi Aprillin ja Jamillan kanssa kaurispaikkaan.Melkoisesti jouduttiin hakeen ennenkuin löytyivät makaamasta heinäpellossa.Siitä ajo sitten alkoi komeasti.Jamillan vauhti sen verran suurempi että Aprilli perässä useita minuutteja.

Näin 70m.kaurisnaaraan kahden vasan kanssa ojan ylityksessä,Jamilla perässä ja Aprilli viiveellä.Viisas naaras johdatti joukkonsa koivuvitikkoon ,teki harhautus temput ja vei koiraa joen yli.Vähän jännitin kuinka Aprilli pääsee yli kun inhoaa vettä mutta siellä ne gps.n mukaan kumpikin olivat.

Ajo jatkui ja passimies näki enää ainoastaan sen naaraan ja tiesimme kieltää ampumisen kun vasat olin nähnyt sillä perässä.

Seuraava  tehtävä olikin sitten koirien kiinni otto,siinä suurena apuna oli isäntä ,joka ajoi lietettä pellolleen.Kauris oli mennyt pellon poikki ja koirien ajo loppui siihen.Ei ilmeisesti haissut enää.

Pe.aamuna olimme vielä linnustamassa ja saalistakin joku sai:).Alkoi vähän sataa tihuutteleen ja kokeilimme vielä rusakkoa Aprillin kanssa.Saihan Timo sen pysähtymään.Toisessa paikassa sitten sade ja koiran ylipaino tekivät tehtävänsä.

Viikonlopun itse sitten vietin hirvijahdissa,saimme vasan ja tappisarven sekä paljon raitista ilmaa.

Huomenna aamusta lähden Jamillan ja Iiskan kanssa katsomaan kennelpupuamme.Siiitä lisää.....